У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Базилік. Догляд та вирощування у відкритому грунті

Базилік являє собою пишне рослина, яка в залежності від сорту може досягати до 60-70 см у висоту. Воно досить примхлива, тому після його висадки необхідно суворо дотримуватися правил догляду. Саме з цієї причини аграрії часто вибирають розсадний спосіб вирощування, а вже потім переміщують базилік у відкритий грунт.

Важливий етап

Підготовка та вибір ґрунту безпосередньо впливають на врожай цієї рослини, адже воно досить примхлива:

  • погано переносить перепади температур;
  • любить теплий клімат, тому його рекомендують вирощувати в східних і південних регіонах або теплиці;
  • гине від нестачі освітлення.

Також вирощування базиліка у відкритому грунті неможливо без рясного поливу.

Розсадний спосіб вирощування

Висадку посівного матеріалу необхідно провести на початку квітня в підготовлений субстрат. Необхідно викласти на ґрунт насіння і присипають нетовстим шаром землі (1-2 см). Вирощування розсади необхідно проводити в добре освітлюваному місці, де температура повітря становить 23 градусів. З появою перших паростків її необхідно знизити до 17 градусів.

Пікірування необхідно виробляти в той час, коли на кожному паростку присутні два добре сформованих листка. Пересаджують базилік в спеціальні касети, наповнені субстратом, які в подальшому можна розмістити в землю, не виймаючи паростків.

За тиждень до переміщення розсади необхідно почати її загартовувати. В цей час зменшується кількість поливів і виконуються регулярні провітрювання приміщення. Коли земля прогріється до температури 15 градусів, можна продовжити вирощування базиліка у відкритому грунті, але не раніше, ніж на початку травня.

Посів в землю

Як виростити базилік у відкритому грунті, і які критерії необхідно дотримуватися, щоб одержати очікуваний урожай? Спочатку проводиться підготовка грунту, яка включає в себе розпушування, видалення бур'янів і їх коренів. Потім в неглибокі борозни висівається базилік. Відстань між рядками повинна бути 25-30 см, щоб кущі могли повноцінно розвиватися. Посадка базиліка у відкритий грунт рекомендується не раніше початку травня, коли вже не очікується нічних заморозків.

Для кращого розвитку куща рекомендується прищепити його верхню частину поле того, як на стеблі з'явиться 6 листочків. Так базилік буде рости в ширину, а не висоту. Листя стануть пишними і великими. Це сприяє поліпшенню товарного виду рослини.

Вирощування і догляд за базиліком у відкритому грунті передбачає регулярний полив і видалення бур'янів по мірі необхідності. Зрізати рослини можна після утворення перших суцвіть. В цей час базилік містить максимальну кількість корисних речовин.

Купити посівний матеріал високої якості — запорука отримання хорошого врожаю. Тому вибір насіння необхідно робити ретельно. Компанія Lucky Seed не один рік займається продажем посівного матеріалу в Україні і гарантує своїм клієнтам великий вибір сортів та отримання хорошого врожаю.

Назад до списку