У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Баклажан. Догляд та вирощування в теплиці

При створенні правильних умов баклажан можна вирощувати в будь-який час року. Для цього необхідно обладнати спеціальне приміщення і дотримуватися правил догляду за рослинами, які розвиваються в штучних умовах. У такому разі баклажани в теплиці можуть приносити досить хороший урожай.

Висадка рослини

Попередня підготовка грунту спрощує догляд за баклажанами. Оптимальною є суміш з піску, перегною і дернової землі. Також її можна доповнити азотними і фосфатними добривами. Землю необхідно добре зволожити за 5 днів до посадки.

Підготовка насіння до висадки передбачає замочування їх у воді на ніч. Це сприяє більш швидкому проростанню. Садять баклажан в теплиці, на відстані 45 см один від одного. У кожну ямку необхідно влити воду, опустити насіння і закрити їх землею.

До проростання необхідно дотримуватися високу температуру повітря — 25-27 градусів. Після появи перших паростків рекомендується почати загартовувати розсаду. Температуру можна знизити до 20 градусів у нічний час та підвищувати її вдень. Вирощування баклажанів у теплиці передбачає проведення підживлення рослин. Для цієї мети можна вибрати аміачну селітру, суперфосфат.

Тонкощі вирощування

Посадити баклажан в теплиці і виростити його досить непросто, так як він любить вологу землю, але сухе повітря. Рослини добре розвиваються при дотриманні високої температури в приміщенні. Тому, виконуючи агротехнічні заходи, необхідно дотримувати наступні рекомендації:

  • полив. Необхідно використовувати воду кімнатної температури. Полив здійснюється регулярно, два рази в тиждень. Бажано зволожувати ґрунт, але уникати попадання води на листки рослини;
  • провітрювання. Подібний захід рекомендовано проводити відразу після поливу, щоб усунути зайву вологу з повітря. Інакше рослини можуть заразитися грибковими хворобами;
  • температура повітря. У прохолодному середовищі рослини припиняють зростання, а ось в занадто спекою можуть і зовсім загинути. Оптимальною вважається температура 25-28 градусів.

Як виростити баклажан в теплиці? Для цього необхідно часто підгодовувати рослини. Цей захід проводиться в залежності від багатьох факторів. До них відносяться:

  • вибір сорту;
  • якість грунту;
  • стан кущів.

В середньому підживлення здійснюється 2-6 разів за сезон. В період проростання рекомендується використовувати комплексні добрива. При плодоношенні варто зупинити свій вибір на азотно-фосфатному варіанті. Баклажани добре відреагують при доповненні грунту золою.

Також необхідно проводити підживлення по листю. Для цього їх обприскують розчином борної кислоти. Такий захід сприяє поліпшенню цвітіння і формування здорових зав'язей.

Збір врожаю відбувається залежно від обраного сорту. Але в середньому захід здійснюється через місяць після цвітіння.

Наша пропозиція

Компанія Lucky Seed займається оптовим продажем посівного матеріалу в Україні. Серед наших клієнтів багато аграріїв і садівників, але їх об'єднує одна спільна мета: зібрати хороший урожай, який би відрізнявся гарним і здоровим виглядом. Наше підприємство може забезпечити своїм клієнтам.

Назад до списку