У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Кавун. Догляд та вирощування у відкритому грунті

Зібрати хороший урожай кавунів вдається тим, хто відповідально підходить до вибору насіння і ґрунту. Рослина не відрізняється високою вимогливістю до догляду, тому, дотримуючись наведених нижче рекомендацій, можна отримати величезну кількість соковитою і солодкої ягоди. У цій статті ви дізнаєтеся про те, коли садити кавун і як створити оптимальні умови для розвитку. Першим етапом на шляху до отримання прибутку від зібраного врожаю буде вибір сортів. Фермеру слід звернути увагу на такі параметри:

  • швидкість досягнення стиглості;
  • форма;
  • колір;
  • вагу.

Правильно обрана технологія вирощування кавуна у відкритому грунті дозволить досягти кращих характеристик. Її реалізація – наступний етап після покупки насіння, що передбачає вирощування розсади, підготовка до пересадки і подальший догляд.

Створення оптимальних умов

Знати про те, як правильно садити кавуни, повинен кожен фермер, але важливу роль відіграє клімат і грунт. Бажано мати в розпорядженні територію на півдні України. Структура грунту повинна відрізнятися легкістю і нейтральною реакцією. Оптимальна основа – піщана або супіщаний. Не можна допускати близьке розташування грунтових вод, так як коренева система кавуна йде далеко в глибину (близько 1 метра), а подібного роду взаємодія призведе до гниття плодів.

Надзвичайно важлива підготовка у вигляді осіннього перекопування. В цей період необхідно внести такі добрива:

  • мінеральні сполуки (фосфорно-калійні);
  • доломітове борошно;
  • органічні сполуки;
  • деревну золу.

Вирощування кавуна в компостній купі – гарантія гарного врожаю, при цьому рослині не потрібен особливий догляд. Гарбузові культури не повинні бути попередниками культури, хорошими вважається капуста і бобові.

Посадка в грунт

Для початку необхідно прогріти грунт і забезпечити оптимальні температурні умови. Для вирощування кавунів у відкритому грунті на етапі отримання сходів досить +15 - +16 С. Глибина прогрівання – близько 10 см Після появи перших сходів проводять проріджування, те ж саме здійснюють при виникненні 3-4 листків. Необхідно залишити найякісніші з них. Відстань між листами має бути приблизно в 1 метр або 0,7 * 0,7.
 
Агротехніка вирощування кавунів передбачає рідкий, але рясний полив. Оптимальна кількість рідини на 1 м2 – 3 відра. У період спеки слід поливати кавун 2 рази в тиждень. Рослина не терпить холодів, тому як тільки температура повітря знизиться до +20 С, територію вкривають плівкою.

Кавун – світлолюбна і теплолюбна культура. Про це повинен знати кожен фермер. Чи існують які-небудь інші правила догляду? Мабуть, немає. Дотримуйтеся рекомендацій по вибору грунту і насіння, а також правил посадки, добрива і поливу. Компанія Lucky Seed при реалізації продукції розповість про те, коли садити кавуни того чи іншого сорту. Доставка насіння здійснюється по всій Україні, звертайтеся.

Назад до списку