Гострий перець — популярна овочева культура, що має специфічні смакові властивості. Характерна гірчинка, притаманна цьому овочу, надає пікантності багатьом стравам, тому його широко використовують в кулінарії, а деякі гурмани вживають його у їжу в свіжому вигляді. Ця досить…
Хвороба найсильніше вражає стебла рослин перцю, рідше - дозрівають плоди. Уражені рослини передчасно в'януть і гинуть. Відомі толерантні сорти і гібриди перцю, які слабо уражуються цими захворюванням. Відзначено, що у відкритому грунті ці захворювання сильніше розвиваються на рослинах, що ростуть поблизу садів.
Симптоми. Гриб викликає потемніння і в'янення рослин. Листя в'януть і поступово засихають. Потім починається всихання стебел. Пошкодження на плодах концентруються навколо плодоніжки. Уражена тканина темніє і набуває вигляду вдавленого плями з тонкими червоними колами. Якщо загибле рослина залишається на своєму місці те до вологих умовах на його поверхні з'являється дифузне спороношение рожевого кольору.
Заходи захисту: