У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Вживання весняних овочів – традиційний спосіб поповнення вітамінів в організмі. Одна з найбільш улюблених в Україні сезонних вітамінних страв – салат з редису. Тепличне вирощування овочевих культур обходиться недешево, тому купувати в достатній кількості ранні овочі дозволяють собі далеко не всі. Існує просте і недороге рішення – вирощена власноруч редиска на балконі або лоджії. Наскільки складно це зробити та що врахувати для отримання хорошого врожаю?

Особливості вирощування

Невибагливий і швидко зростаючий овоч у відкритому ґрунті не вимагає особливого догляду і простий в культивуванні. А як виростити редис на балконі в обмеженому просторі та домогтися високої якості коренеплодів? Необхідно дотримуватися наступних простих правил:

  • насіння висівається безпосередньо в контейнери або горшки глибиною не менше 10–15 сантиметрів;
  • між рослинами повинна бути витримана відстань не менше 7–10 см;
  • щоб уникнути зайвого надмірного розростання бадилля, що шкодить формуванню коренеплодів, редис краще розміщувати в затінених місцях або висаджувати з іншими більшими рослинами;
  • не допускати сильного пересихання ґрунту, а частоту поливу встановлювати в залежності від зовнішніх температур індивідуально для кожного конкретного випадку;
  • ·для збільшення коренеплоду має сенс видалити 2 нижніх листка при перших ознаках початку формування.

Коли садити редис на балконі? Насіння можна висівати в підготовлений ґрунт при встановленні стійких плюсових температур протягом доби. Вегетаційний період даного овочу невеликий, що дає можливість виростити протягом сезону кілька врожаїв. Особливо вигідно сіяти коренеплід в контейнери з іншими більш високорослими рослинами з великим терміном вегетації.

Забезпечення високого врожаю

Для балконного городництва особливе значення має продуктивність грядок. Вирощування редису на балконі не вимагає застосування особливих агротехнічних заходів, але врожайність грядки безпосередньо залежить від:

  • якості насіннєвого матеріалу;
  • правильності посадки;
  • родючості приготованого ґрунту;
  • своєчасності поливу і розпушування;
  • забезпечення оптимальної освітленості.

Якщо ви любите редис, то на балконі цілком реально його вирощування протягом 6–7 місяців на рік. Необхідне насіння в Україні легко купити онлайн в компанії Lucky Seed, якість продукції якої оцінили вже багато городників країни. Редиска на балконі? Що може бути простіше? З нами успіх гарантовано!

Назад до списку