У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Як виростити розсаду вдома

Щоб вирощування розсади овочів у домашніх умовах не стало для вас гірким досвідом, пропонуємо дізнатися основні правила і етапи цього процесу. З чого почати, як підготувати насіння та інші секрети городників ви дізнаєтесь у деталях.

Перший етап

Вирощування розсади в домашніх умовах починається з вибору посівного матеріалу. Залежно від ваших уподобань можна обрати насіння або гібриди. Від їх якості та характеристик залежить розмір врожаю і швидкість його появи на вашому столі.

Наступний важливий етап — вибір тари і ґрунту. У більшості випадків розсада, вирощена вдома, погано переносить пересадку, тому посів найкраще робити в індивідуальні горщики. Хоча городники використовують для цих цілей і інші ємності:

  • пластикові піддони:
  • невеликі ящики;
  • стаканчики об'ємом 300–500 мл. та ін.

Визначившись з тарою, зверніть увагу на ґрунт. Його можна купити або приготувати самостійно, змішавши пісок, землю та перегній. Головна умова — він не повинен містити небезпечні мікроорганізми: цвіль та грибки. Для цього приготовлену суміш необхідно продезінфікувати в духовці або використовуючи розчин перманганату калію. Альтернативне рішення — торф'яні таблетки.

Основний етап

Підготовка і висадка насіння — це друга та найскладніша стадія. Щоб вирощування розсади овочів в домашніх умовах принесло добрий врожай, пробудіть насіння. Роблять це за допомогою замочування посівного матеріалу у слабкому розчині перманганату калію. Пророщені зерна можна висаджувати в землю. Цей процес умовно складається з 3 етапів:

  1. Заповнення ємності землею.
  2. Полив і занурення насіння.
  3. Покриття шаром ґрунту, додаткове зволоження відстояною або талої водою.

Для збільшення швидкості проростання сходів необхідно покрити ємність з майбутньою розсадою овочевих культур плівкою і помістити в тепле місце (t повітря — 23–25 ​​°С). При появі перших паростків поліетилен знімають і переносять на добре освітлювану ділянку.

Заключний етап

Залежно від типу культури, розсада в домашніх умовах проростає 20–40 днів. За тиждень до висадки її необхідно підживити добривами. Краще для цього вибрати комплексні склади.

Щоб розсада овочів в домашніх умовах добре прийнялася, потрібно правильно розрахувати дату висадки. Це мають бути дні, коли рослинам не загрожують заморозки і ґрунт достатньо прогріється. Визначаючи дату, враховуйте:

  • регіон. У південних областях висаджування можна робити на кілька днів/тижнів раніше, ніж у північних;
  • тип ґрунту — відкритий або теплиця. Якщо у вас другий варіант, необхідно врахувати оснащеність парника, чи зможе він захистити від перших заморозків;
  • місце висаджування — город перед будинком, в якому вийде захистити розсаду від нічних заморозків, або ж дача, яку ви відвідуєте раз на тиждень.

Якщо у вас залишилися питання на тему: «Як виростити розсаду в домашніх умовах?», зверніться до консультантів компанії Lucky Seed. Вони не тільки нададуть вичерпну інформацію, але й допоможуть купити якісне і перевірене насіння і гібриди з доставкою по Україні.

Назад до списку