У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Пікіровка перцю

Перець – досить вибаглива овочева культура. Він вимагає регулярного догляду і дотримання базових правил вирощування. Пікіровка перцю є важливим заходом, що дозволяє зміцнити кореневу систему рослини і надалі підвищити врожайність.

Особливості процедури

Багато садівників-початківців задається питанням, а чи потрібно взагалі пікірувати перець? Однозначна відповідь фахівців – так.

Як правильно пікірувати перець повинен знати будь-який дачник. Процедура ця нескладна, але вимагає певних знань:

  • для пересадки беруть сіянці хорошої якості з рівними стовбурами і непошкодженими листками;
  • пікірування перцю важливо провести у визначений терміни, коли рослина зможе максимально швидко адаптуватися до нових умов;
  • посіви необхідно правильно підготувати до пересадки і забезпечити повний спокій після проведення процедури.

Перше, з чим стикається дачник-новачок, це питання – коли пікірувати перець. Дуже важливо підібрати сприятливий момент, коли розсада вже зміцніла, але ще не переросла. Найбільш прийнятним вважається час з другого на третій тиждень від посіву. Саме тоді з'являються другий і третій листочки, які свідчать про готовність до пересадки. На більш пізніх термінах пікіровка загрожує сильним пошкодженням кореневої системи, в результаті якої рослина буде довго адаптуватися до нових умов.

Як пікірувати перець:

  • за шість годин до проведення процедури розсаду необхідно полити, щоб мінімізувати травматизацію коренів під час перевалки;
  • попередньо підготувати продезінфіковані тару і ґрунт;
  • ємності наповнюють на дві третини ґрунтом і роблять лунку, в яку заливають воду;
  • посів дбайливо викопують і поміщають в новий горщик. Особливу увагу приділяють розподілу коренів в лунці;
  • глибина посадки залишається на колишньому рівні;
  • заключним етапом стає полив.

Коли перець пікірован, йому потрібно забезпечити повноцінний догляд. Відразу після пересадки його ставлять в світлі місця, попередньо притінив їх від яскравого сонця. Головним фактором, який забезпечить швидку адаптацію – це якісний полив, перець вологолюбний, але не сприймає надмірне зволоження. Через десять днів після пересадки розсади важливо підгодовувати мінеральними добривами, процедуру можна повторити через два тижні після першої обробки.

Важливі поради

Щоб перець добре ріс, необхідно приділити належну увагу складу ґрунту. Рекомендовано використовувати той, що містить торф, чорнозем і трохи річкового піску. Також у ґрунт можна додати спеціальні мінеральні добрива.

Щоб насіння перцю добре сходило, перед посівом його необхідно обробити марганцем або спеціальним антисептичним складом.

Пікіровка перцю – нескладна процедура, але для досягнення максимального результату вона повинна бути виконана з урахуванням всіх особливостей.

Щоб урожай порадував великою кількістю, необхідно уважно поставитися до підбору посівного матеріалу. Придбати якісне сортове насіння в Україні ви зможете в компанії Lucky Seed, яка займається його продажем.

 

Назад до списку