У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Як поливати помідори

Як поливати помідори? Недосвідченому городнику може здатися, що питання дуже просте. Але ті, хто хоч раз пробував вирощувати томати, знають, наскільки важливий процес поливу. Є багато нюансів, від яких залежить хороший якісний урожай. Так як же правильно поливати томати? Давайте розбиратися.

Основні особливості процесу

Перед тим як відповісти на питання, як поливати помідори, дуже важливо враховувати, де вони вирощуються: у відкритому ґрунті або теплиці. Адже в другому варіанті є можливість контролювати мікроклімат.

Томати — рослини теплолюбні. Люблять вологу, але якщо перестаратися, то вони стануть водянистими, може розвинутися грибок. А при нестачі води рослина засихає і ризикує загинути. Тому перше питання: як часто здійснювати полив помідор? Фахівці рекомендують в умовах помірного клімату робити це не частіше двох разів на тиждень, якщо вони висаджені на відкритому ґрунті, і раз на тиждень, якщо ростуть у теплиці. При цьому для кожного куща потрібно від 3 до 5 літрів води. Коли починається цвітіння, полив помідор зменшують, а ось при зав'язуванні плодів його необхідно відновити в попередніх обсягах. У момент дозрівання надмірна вологість може привести до загнивання або утворення грибка, тому полив томатів знову різко скорочують, а іноді і зовсім припиняють

Друге важливе питання: коли поливати помідори? Якщо похмуро, то можна в будь-який час дня, а ось якщо жарко і сонячно, то робити це треба рано вранці або перед заходом сонця.

Для поливу відмінно підходить дощова вода. Досвідчені городники збирають її в ємності і потім використовують. Але якщо такої можливості немає, то підійде і водопровідна вода. Тільки їй потрібно дати відстоятися і не використовувати холодну.

Щоб процес був більш ефективним, поливати помідори треба під корінь. Слідкуйте, щоб вода не потрапляла на листя і стебло. Це допоможе уникнути опіків рослини і появи грибка.

Народні методи для гарного врожаю

Завзяті городники знають багато секретів і не нехтують досвідом, накопиченим попередніми поколіннями.

Народні засоби, що використовуються при поливі помідор:

  1. Заброджена жижа «коров'яку». Народні умільці рекомендують її для зміцнення імунітету рослини, збільшення опірності різним хворобам.
  2. Настій курячого посліду. Вважається ефективною підгодівлею, використовується раз в 10 днів.
  3. Перегній рослин. Містить важливі мікро- і макроелементи, які гарно впливають на ріст і плодючість.

Перед тим як використовувати будь-який з цих засобів, уважно вивчіть, яку концентрацію необхідно застосовувати. Враховуйте, що будь-які підгодівлі, отримані виробничим шляхом або народними методами, потрібно вживати дозовано.

Гарантія відмінного врожаю

Вивчити, як правильно поливати помідори, — це півсправи. Якщо бажаєте отримати чудовий урожай, використовуйте якісне насіння. Наприклад, компанія Lucky Seed пропонує величезний вибір посівної продукції, яка давно користується заслуженою популярністю серед аграріїв в Україні. І це не дивно. Адже сорти і гібриди виростають дуже смачними, при цьому володіють стійкістю до хвороб. З таким насінням відмінний урожай гарантований.

Назад до списку