У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Гіркий перець з насіння будинку |Lucky Seed

Гострий перець — популярна овочева культура, що має специфічні смакові властивості. Характерна гірчинка, притаманна цьому овочу, надає пікантності багатьом стравам, тому його широко використовують в кулінарії, а деякі гурмани вживають його у їжу в свіжому вигляді. Ця досить специфічна культура добре проростає у вітчизняних кліматичних умовах, її можна виростити навіть на підвіконні. Посадка гіркого перцю у домашніх умовах не потребує особливих навичок. Для цього достатньо мінімального набору, а саме: насіннєвого матеріалу, спеціального ґрунту та ємностей для вирощування.

Як виростити гострий перець із насіння

Як і будь-яка рослина, пекучий перець любить витримку і вимагає дотримання певних правил посадки. До першої стадії відноситься підготовка посівного матеріалу. Для підвищення врожайності насіння його необхідно попередньо:

  • калібрувати;
  • знезаразити;
  • обробити біостимулятором;
  • проростити.

Коли з'являються ростки, насіння необхідно посадити в спеціально підготовлений ґрунт. Правила догляду за розсадою досить прості, молоді рослини вимагають регулярного поливу та підгодовуванню. Своєчасне пікірування буде сприяти кращому зростанню.

Починаючі садоводи часто задаються питанням, як правильно сіяти гіркий перець на розсаду з подальшою посадкою у відкритий ґрунт? Посівні роботи починаються в кінці лютого, на початку березня. Висадку насіння здійснюють стандартним методом. При появі 2–3 листочка рослини пікірують і пересаджують у велику по об'єму ємність. За декілька тижнів до посадки у відкритий ґрунт перець треба почати загартовувати.

Посадити розсаду гіркого перця у будинку не так вже і складно. Але для отримання гарного врожаю необхідно дотримуватися основних правил підготовки насіннєвого матеріалу та ґрунту, а також здійснювати регулярний полив, підкормку, розпушування.

Кількість отриманого урожаю напряму залежить не тільки від роботи садівника, але й від якості посівного матеріалу. Компанія Lucky Seed вже довгий час здійснює реалізацію насіння різних культур на території України. У нас ви знайдете широкий асортимент насіннєвого матеріалу, у тому числі пекучий перець різних сортів.

Назад до списку