Солодкий перець люблять і вирощують в Україні всюди. Теплолюбність цих овочів значно звужує період їх культивування у відкритому ґрунті в кліматичних умовах нашої країни. Реальна можливість розширити часові рамки отримання плодів — вирощування перцю в теплиці. У штучно створених умовах плоди можна вирощувати цілий рік, але в реальному житті найбільш поширений і практичний варіант — можливість отримання 2 врожаїв на рік в неопалюваних спорудах.
Як виростити перець в теплиці? Агрокультура цих овочів мало відрізняється від культивування інших пасльонових культур — помідорів, баклажанів і т. п. Основні складові успіху прості:
Даний овоч любить легкі, повітро- і волого проникні ґрунти, збагачені мікроелементами. У більшості випадків створення необхідного складу досягається внесенням органічних добрив при посадці і регулярними підживлення протягом вегетації.
Рослини вирощуються розсадою, а потім пересаджують в ґрунт з температурою не менше 15°С. Оптимальний діапазон температур для розвитку — 20–27°С. Період вегетації у різних сортів коливається від 110 до 180 днів.
Тепличне вирощування цього овоча мало чим відрізняється від технології відкритого ґрунту. Догляд за перцем в теплиці передбачає виконання таких агротехнічних операцій:
Вирощування перцю в теплиці дозволяє організувати полив незалежно від атмосферних явищ. З огляду на вимогливість овочів до наявності вологи, достатня кількість води значно збільшить урожай. Підживлення не менше 4 разів за період вегетації зазвичай поєднується з поливом.
Для отримання хорошого врожаю перці в теплиці бажано пасинкувати для правильного формування куща. Це дозволить полегшити навантаження і оптимізувати освітленість куща для отримання плодів оптимального розміру.
Щоб встигнути виростити солодкий перець в теплиці, вкрай важливим є вибір насіння. Компанія Lucky Seed пропонує насіннєвий матеріал для закритих ґрунтів будь-якого терміну дозрівання. Усі пропоновані сорти проходять обов’язкові випробування в кліматичних умовах нашої країни і задовольняють найвищим вимогам.