У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Вирощування кукурудзи

Щоб поласувати соковитими і смачними качанами, досить посадити кукурудзу на своїй ділянці. Ця однорічна рослина – виходець з Південної Америки, але набула великого попиту і в Європі. Завдяки тому, що вирощування цукрової кукурудзи не вимагає особливих зусиль, фермерські господарства завжди отримують багатий врожай.

Плоди вживаються в консервованому і вареному вигляді, насичуючи організм корисними речовинами, мінералами. Підготовка до вирощування полягає у виборі правильного місця. Оскільки рослина любить світло, то віддають перевагу відкритим ділянкам. Часто на дачі кукурудзу висаджують поряд з огорожею або з рослинами, для яких вона буде служити опорою.

Як отримати хороший врожай?

Вибір сортів не менш важливий, оскільки для кожного клімату виведений свій тип. Більше того, існують ранньостиглі плоди і ті, які дозрівають значно довше – протягом 80–85 днів.

Підготовка насіння для отримання щедрого врожаю дуже важлива. В основному його саджають безпосередньо в ґрунт, однак якщо приділити матеріалу трохи уваги, він проросте набагато швидше. А кукурудза виросте здорова і принесе хороший врожай. Попередні заходи полягають в наступному:

  • насіння рівним шаром розсипають на аркуші паперу;
  • поміщають його на 5 діб в місце, де на нього буде потрапляти багато сонця;
  • прогріте насіння на 24 години замочують у теплому, але слабкому розчині марганцівки або якому-небудь іншому стимуляторі росту.

Це гарантує швидку появу сходів. Вирощування розсади – популярний метод для північних регіонів, де інакше насіння не приживеться в землі.

Щоб слідувати технології правильного вирощування цукрової кукурудзи, придивляються до легкого родючого ґрунту з кислотністю менше 5. Перед посівом його зорюють, обробляють культиватором, додають мінеральних добрив.

Лунки робляться не глибше 5–8 см, а відстань між посадками має бути близько 70 см в ряді. В різних частинах України вирощують багато різноманітних сортів кукурудзи завдяки сприятливим кліматичним умовам.

Посів зазвичай проводять, коли ґрунт нагріється до +10 градусів в травні. Поради досвідчених землеробів свідчать, що в одну лунку закладають по три зернини. Пізніше слабкі паростки просто видаляються, якщо вони, звичайно, проростуть.

Якщо вами були максимально створені всі умови для вирощування цукрової кукурудзи, це сприятливо позначиться на кількості і якості врожаю. Після появи перших паростків необхідно рихлити ґрунт між рядами і прибирати бур'яни. Правила догляду цим не закінчуються, оскільки в список обов'язкових процедур додається підгодівля суперфосфатом.

Запорука гарного врожаю

Збір насіння – справа відповідальна, і щоб не припуститися помилок на першочерговому етапі відбору, компанія Lucky Seed пропонує якісний посівний матеріал. Маємо в наявності насіння всіх поширених сортів рослин.

Вирощування цукрової кукурудзи буде в радість, коли є впевненість в якості посівного матеріалу. З'ясувати деталі покупки можна на сайті компанії.

Назад до списку