У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Рекомендації по вирощуванню болгарського перцю в теплиці

Солодкий перець – корисний овоч, який смачній у сирому вигляді та залишається таким після термічної обробки. Він в пошані серед кулінарів і господинь, а тому має попит серед реалізаторів. Багато хто з них бажає отримати ранній врожай, тому фермери розглядають різноманітні технології вирощування перців у теплиці з метою вибору найпростішої та результативної методики. Переслідуєте такі ж цілі? Вирощування перцю в теплиці принесе плоди, якщо будуть дотримані правила посадки та виходу. Детальні рекомендації ви знайдете нижче.

Тонкості посадки

Вирощування перцю в теплиці з полікарбонату бажано розпочати не пізніше кінця лютого. Земля повинна бути підготовленою, як і насіння. Для обробки посівного матеріалу використовуються наступні засоби:

  • 1%-ий розчин марганцівки (знезараження);
  • стимулятори росту (поліпшення якості врожаю);
  • модулятори імунітету (захист від хвороб).

По закінченні підготовчих заходів насіння засівають на глибину 6–12 мм в горщики або в ємності з численними відсіками. Оптимальна температура для росту – від +25 до +30 °С. Якщо все зроблено правильно, сходи з’являться на 4 день, після чого необхідно змінити умови. Протягом наступного тижня температура не повинна підвищуватись вище позначки +18 °С. Після ще 7 днів слід знову ж таки змінити умови. Подальше вирощування перцю в теплиці буде успішним, якщо показники на термометрі варіюються в межах +22–28 °С.

Загартування розсади

Чи залежить якість врожаю від насіння? Безперечно, так! Не варто заощаджувати або замовляти посівний матеріал у сумнівних продавців. Компанія Lucky Seed реалізує відбірне насіння кращих сортів культурі. Висока якість – причина численних відгуків задоволених покупців України.

Вирощування солодкого перцю в теплиці слід починати із загартовування розсади. Як виробити природний імунітет? Зранку винесіть ємність з насінням на веранду або балкон, а вночі знов заховайте його в закрите приміщення. Безпосередньо за тиждень до висадки досвідчені городники піддобрюють основу калійною сіллю, а за добу – якісним стимулятором, який сприяє виробленню гормону росту. Ті, хто дотримується всіх згаданих заходів, відзначають збільшення урожайності на 40% і зниження вмісту нітратів на 70%.

Підкормка розсади

Вирощування болгарського перцю в теплиці буде успішним, якщо вчасно вносити добрива. Підкормка потрібна на стадіях 3 справжніх листів, не раніше. Для приготування ефективної стимуляційної речовини потрібно використовувати наступні компоненти (в грамах):

  1. Суперфосфат –125.
  2. Сечовина – 50.
  3. Калійна сіль – 30.

Перераховані компоненти шляхом змішування стають концентратом. Отриману суміш розбавляють 10 літрами води. Після підкормки бажано полити розсаду. При появленні 5 листків потрібно включити світло. Обов'язкові умови підсвічення :

  • компонент спектра синього кольору;
  • тривалість – не менше 12 годин.

Другу підкормку проводити на стадії 4-х листків. З появленням ще трьох потрібно забезпечити якісне харчування, щоб отримати хороший врожай.

Висадка в ґрунт

Коли розсада готова «покинути» окремі секції або горщики? На стадії 12–14 листків з пазухами бруньок. Інші ознаки здорової і готової до посадки у землю розсади такі:

  • товсте стебло;
  • рівний зелений колір;
  • вік не менше 55 днів;
  • висота приблизно в 25 см.

Температура землі повинна бути не нижче +15 °С. Як правило, вона добре прогріта сонцем вже в середині травня. При ранньому потепленні не варто поспішати, ніхто не знає, коли знову «наскоче» холод.

Назад до списку