Редис – невибаглива культура, що відноситься до сімейства капустяних. Коренеплоди містять тіамін, рибофлавін, аскорбінову кислоту і цианін, жири, солі натрію, багато клітковини, фосфор, кальцій, ферменти, залізо. Це один з найбільш ранніх овочів. Вирощування редиски в теплиці дає можливість вже на початку травня використовувати його для приготування страв.
Технологія вирощування редиски в теплиці складається з наступних етапів:
Перед тим як садити редис в теплиці, варто ще з осінніх місяців зайнятися грунтом: його слід перекопати і підгодувати суперфосфатом. Нейтральна грунт – ідеальна для посадки. Кислий грунт може викликати хвороби у коренеплодів. Для нормалізації рівня PH слід додати близько відра компосту (на 1 кв. м). Ширину грядок не варто робити більше 1 м.
До посадки коренеплоду можна починати, як тільки закінчиться морозна погода і 5–6 см ґрунту зверху стануть м'якими. Якщо парник оснащений системою опалення, то вирощувати рослину можна цілий рік.
Перед посадкою посівний матеріал рекомендовано опрацювати перманганатом калію. Така підготовка дозволить підвищити стійкість коренеплодів до багатьох захворювань.
Сівба редиски в теплиці здійснюється вручну. Щоб відфільтрувати більш якісний матеріал, його слід просіяти через ситечко.
Між рядами потрібно залишати приблизно 8 див. Посадковий матеріал слід поміщати в ямки глибиною не більше 1 см
Вирощування редиски в теплиці передбачає дотримання суворих рекомендацій. Правила догляду полягають у:
Крім того, досвідчені городники радять регулярно робити прополку. З метою зменшення випаровуваності вологи слід подбати про мульчі: важливо посипати грунт (приблизно шаром в 1 см) перегноєм або торфом.
Для отримання хорошого врожаю необхідно купити насіння редиски, адаптовані до кліматичних умов певного регіону України. Компанії Lucky Seed пропонує якісний посівний матеріал, який у процесі виробництва проходить декілька етапів очищення і відрізняється високими показниками схожості.