У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Саджанці баклажанів: домашнє — значить якісне

Баклажани відносяться до тих овочевих культур, які висаджуються найчастіше розсадним способом. Це дозволяє захистити їх від заморозків і скоротити період вегетації. Зазвичай на ринку продаються готові саджанці. Але багато експериментаторів бажають займатися вирощуванням овочів повністю самостійно. Чи може розсада баклажана в домашніх умовах бути якісною і родючою? Цілком, якщо відповідально і грамотно підійти до питання вирощування культури.

Алгоритм дій

Немає сенсу купувати готові саджанці, які можуть бути не дуже життєздатними або навіть підгодованими сумнівними добривами. Отримати міцні і здорові паростки можна своїми силами, так як виростити розсаду баклажанів в домашніх умовах простіше простого. З чого ж почати? Можна діяти відповідно до такого плану:

  1. Вибір насіння. Краще купувати насіннєвий матеріал в спеціалізованих торгових точках. При покупці враховуйте сорт або гібрид овочу, дату збору, підготовленість насіння и т. д.
  2. Підготовка ґрунту. Ґрунт для вирощування розсади баклажан вдома можна купити вже в готовому вигляді через спеціалізований магазин. Він проходить обробку, за рахунок чого в складі відсутні рознощики шкідників і хвороб. Якщо планується використання ґрунту з городу, потрібно його підготувати. Для цього змішайте землю з перегноєм і деревною золою. Також можна комбінувати ґрунт з торфом. Для знезараження скористайтеся концентрованою марганцівкою або полийте землю окропом.
  3. Посів. Баклажани погано переносять пересадку, тому краще вирощувати їх без пікіровки. У тару насипте ґрунт і зволожте його. Зробіть невеликі виїмки глибиною близько 1–2 см. Далі помістіть кілька насінин в це поглиблення. Після закінчення посіву присипте виїмки декількома сантиметрами ґрунту. Якщо насіння сіялось в окрему тару, можна поставити її в один ящик і заховати в тепле темне місце. Тепличний ґрунт рекомендовано накривати плівкою. Сходи будуть помітні через півтора або два тижні.

Вирощування розсади баклажанів в домашніх умовах також вимагає дотримання температурного і водного балансу. Своєчасно відстежуйте рівень вологості ґрунту, підгодовуйте паростки, проводьте загартування. Незагартовані саджанці сильно сприйнятливі до хвороб і поганих погодних умов. В такому випадку на хороший урожай не варто сподіватися.

Якісне насіння — відмінний результат

Цілком реально зробити так, щоб розсада баклажан в домашніх умовах була вирощена міцною і здоровою. Треба уважно дотримуватися всіх рекомендацій. Однак основною запорукою якості розсади є насіння. У компанії Lucky Seed продається кращий посівний матеріал власного виробництва. Можна придбати будь-який обсяг товару зі зручною доставкою в регіони України.

Назад до списку