У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Як правильно висадити та підживити кавун у тепличних умовах

Як правильно висадити та підживити кавун у тепличних умовах

Кавун – солодка ягода, що тане в роті. Культура невибаглива в розведенні. В Україні її вирощують у теплицях з сотового полікарбонату, отримуючи багатий та екологічний урожай при мінімальному догляді. Підживлення кавуна практично непотрібне, якщо була хороша передпосівна заправка ґрунту. Мається на увазі внесення золи, перегною та піску в перекопану землю. У посадкову лунку додають по столовій ложці підгодівлі: суперфосфату, азофоски й сульфату калію.

Вирощування кавунів у теплиці можливе, якщо висота каркасу не менше 1,7 м. Низький парник використовувати не рекомендується, оскільки баштанні культури в'ються на опорних ґратах. Бажаючи виростити велику та смачну ягоду, в теплиці створюються оптимальні умови: температура повинна бути приблизно 30 градусів, а вологість – низькою. «Південний красень» непогано переносить посуху. Кавун чуттєвий до грибкових захворювань, якщо вологість середовища, де він зростає, перевищує 60%.

Поради щодо вирощування баштанної культури

Вибираючи насіння, перевагу віддають сортам з мінімальним вегетативним періодом. Компанія Lucky Seed пропонує їх у великій різноманітності, у чому вже переконалося багато українських фермерів. Придбання якісного насіння – половина успіху. Чи вдасться отримати добрий урожай – залежить від того, чи знає господар, як вирости розсаду кавунів у теплиці.

Як правило, у першу чергу:

  • оглядають спорудження й усувають усі пошкодження;
  • перевіряють підсвічування, систему поливу та опалення;
  • заготовляють покривні матеріали на випадок раптового похолодання.

Якщо теплиця не опалюється, то ягоду садять у травні, коли встановиться спекотна погода. Аби поліпшити схожість, насіння замочують у теплій воді. Обов'язково використовують велику ємність – діаметром не менше 10 см, щоб розрослась повноцінна коренева система.

Від того, як буде вирощена розсада кавуна, залежить і отримання врожаю в теплиці. Насіння висаджують у горщики так, щоб майбутнє листя не торкалося одне одного. Для розсади слід підтримувати температуру на оптимальному рівні в +25 градусів. Висадка в теплицю – приблизно через місяць. Протягом цього часу в якості підгодівлі використовуються мінеральні добрива.

Кавун у теплиці – як і з чим посадити

Розсаду з горщиків переносять у заздалегідь підготовлені ряди. Вони повинні бути завширшки не менше 50 см, заввишки 20 см, а лунки розташовані через 40–50 см. Яку схему вибрати для посадки кавунів у теплиці – також має значення. Досвідчені господарі рекомендують робити висадку в шаховому порядку.

На 1 м2 має розташовуватися не більше трьох рослин. При цьому лунки повинні бути глибиною 10 см. У період укріплення кавуну потрібні регулярний полив і підгодівля. За сезон мінеральні 

Назад до списку