У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Особливості підготовки насіння кабачків для збору високого врожаю

Кабачки цінуються городниками і кулінарами за високу врожайність, великий вміст корисних речовин, хорошу засвоюваність організмом. Сьогодні ринок пропонує широкий асортимент насіння цього представника сімейства гарбузових, серед яких популярні такі сорти, як «Цукеша», «Грибовський», «Белоплодний», «Скворушка», «Аеронавт». Багато дбайливі господарі вважають за краще заготовлювати посівний матеріал самостійно. Крім економії фінансів, це збільшує ймовірність хорошого наступного врожаю, так як в таких насінні закладається стійкість рослин до місцевих кліматичних умов і особливостей грунту.

Відбір і зберігання насіння

Тим, хто вважає за краще посівний матеріал з городу покупному, слід пам'ятати, що збір потрібно проводити тільки з сортових плодів. Гібриди при цьому виключаються. Їх насіння непридатні для посадки. Вибрані з дозрілих плодів кабачкові насіння просушують в природних умовах, без додаткового прогрівання. Потім упаковують в паперові пакетики або невеликі мішечки з натуральної тканини, які утримуються при температурі близько 15 градусів. Термін зберігання - до 8 років. Вважається, що максимальну врожайність забезпечують насіння, витримані 3-4 роки.

Але слід зазначити, що покупка потрібної кількості ПОСЕВМАТ, щоб виростити кабачки на дачі, не принесе багато витрат.

Замочування і пророщування

Існують різні способи посадки кабачків в грунт:

  • сухими насінням;
  • пророщене матеріалом;
  • розсадою.

Найчастіше городники попередньо пророщують насіння перед посівом. Для замочування використовується колодязна або тала вода. Хлоровану (з-під крана) необхідно очистити, пропустивши через фільтр. Після замочування протягом декількох годин кабачкові насіння викладають в один шар на вологу серветку і витримують до тих пір, поки не проклюнутся паростки.

Правила посадки

Насіння кабачків рекомендується відправляти в грунт при температурі не нижче 10-12 градусів. Грунт повинна бути підготовлена ​​- перекопана, удобрена і зволожена. Найбільш підходящі для кабачків грунти - суглинок і чорнозем. Пророщене насіння використовуються по одному в лунку, сухі - по 2-3, з урахуванням того, що якесь із них може не зійти. Якщо проросте кілька стебел, то слабший видаляють, акуратно висмикнувши з землі.

Глибина загортання насіння - 5-7, а на більш вологих землях - 3-4 см. Відстань між лунками вибирається залежно від сорту кабачка. В середньому це 50-70 сантиметрів, між рядами - не менше 1 метра. Посадку насіння бажано проводити в похмуру погоду вранці або ввечері перед заходом сонця. Бувалі городники проводять посів кабачків в кілька прийомів з інтервалом в 5-6 днів, щоб забезпечити рівномірний збір врожаю протягом тривалого часу.

Візьміть на замітку

Щоб домогтися гарного врожаю, необхідно дотримуватися ряду правил. По-перше, правильно вибрати місце посадки. По-друге, кабачки можна вирощувати поряд з іншими представниками сімейства гарбузових. Крім того, грядки під цю культуру потрібно щорічно розбивати на новій ділянці. Щоб уникнути хвороб, кабачки можуть повернутися на колишнє місце не раніше, ніж через 5 років.

Важливий правильний полив. Кабачки теплолюбні, тому воду треба обов'язково прогріти на сонці, а вносити її слід точно під корінь рослин. Як і для будь-якої культури, важливо вчасно знищувати бур'яни і боротися з городніми шкідниками. Щоб плоди не переростали, рекомендується зривати їх двічі в тиждень, з метою звільнити на кущах місце для нового врожаю.

Назад до списку