У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Перець на підвіконні

Вирощування перцю у вазоні – чудове рішення. Ця рослина дуже гарно цвіте, вона стане прекрасним елементом декору навіть у холодну пору року. Її плоди насичені вітамінами. Ви зможете вживати овоч одразу ж після зривання, отримуючи максимум корисних речовин.

Перець, який вирощується у звичайному вазоні, є багаторічною рослиною. Він невибагливий до умов зберігання, за рахунок чого може рости на підвіконні практично в кожному будинку. У цій статті ми розповімо про те, як за ним правильно доглядати.

Попри те, що перець невибагливий, для його зростання все ж таки необхідно створити мінімально сприятливі умови. З огляду на це вам слід звернути увагу на такі моменти:

  1. Особливості вазона. Починайте з невеликої тари, щоб коріння рослини мало можливість освоїти весь ґрунт. Це буде перешкоджати появі шкідників та грибків. Коли культура підросте, ви зможете пересадити її в більший горщик. У літню пору рослина добре почуватиметься на балконі, а в холодний період року її потрібно прибрати в теплу кімнату.
  2. Ґрунт. Найкраще придбати готову суміш. У магазинах є багато варіантів для різних рослин. Також можна приготувати ґрунт самостійно. Для цього вам знадобиться дернова земля, пісок, перегній та зола. Все це слід гарно перемішати. Вуличний ґрунт для вазонів краще не брати, оскільки він може бути насичений шкідниками та небезпечними мікроорганізмами.
  3. Освітлення. Воно має бути інтенсивним. Узимку світла не вистачає, тому бажано організовувати продовження світлового дня (до 10-12 годин) за допомогою лампи. Влітку перець почувається добре. Щоправда, під час спеки його все-таки потрібно притіняти.
  4. Температура. Оптимальний рівень – 24-26 ° С. При цьому варто відзначити, що перець витримує температуру й нижчу від 10-12 ° С. Але це не означає, що за таких умов буде відбуватися активне зростання та цвітіння. Протяги та різкі температурні перепади діють на рослину негативно.
  5. Полив. Для перцю використовуйте лише відстояну воду. Вона повинна мати комфортну температуру, тобто бути теплою (приблизно 30 °С). Влітку поливати рослину слід частіше. У цей час також потрібно збризкувати водою листя та стебла. Взимку перець необхідно берегти від пересушування повітря. Якщо батарея розташована поруч із вазоном, накрийте її мокрою ганчіркою. Вона буде працювати як зволожувач.
  6. Добриво. Підгодовувати мінералами перець слід не частіше двох разів на місяць. Добриво додавайте лише після поливу. Так ви вбережете коріння рослини. Спеціальні засоби для підживлення можна придбати в магазині.

Якщо ви вирішили вирощувати одразу кілька сортів, розмістить їх на різних вікнах будинку. Це важливо для того, щоб солодкий та гіркий варіанти, а також горошок не запилювалися одне від одного. Змішування пилку може призвести до того, що плоди, які повинні бути солодкими, почнуть гірчити.

Дотримуючись цих порад, ви зможете виростити в домашніх умовах чудовий перець. Бажаємо вам досягти в цьому успіхів.

Назад до списку