У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Вирощування солодкого перцю

Вирощування солодкого перцю – це досить кропіткий, але, по суті, нескладний процес. Продумавши всі основні правила догляду, можна без особливих зусиль отримати хороший урожай. Найважливішим є підготовка і вибір сортів. Необхідно врахувати агротехніку вирощування солодкого перцю, ознайомитися з рекомендаціями провідних городників.

Як правильно посадити культуру

Що необхідно знати, перш ніж почати роботу з насінням? Вирощування солодкого перцю починається з підготовки. Вона включає декілька основних напрямків:

  • вибір ділянки. Краще всього вибирати добре освітлені, місця без вітру що прогріваються. Найбільш підходящі попередники це капуста, всі представники сімейства гарбузових, бобові культури та деякі коренеплоди. Не рекомендується вирощувати перець після пасльонових (проміжок повинен бути не менше 3 років);
  • підготовка розсади. Солодкий перець вирощують з насіння. Догляд за ними потрібно почати ще в лютому. Перед посадкою їх знезаражують (зазвичай марганцівкою), просушують і поміщають в лоточки, які потім відразу можна перемістити в грунт. Культура важко піддається пікіровці, тому краще насіння поміщати невеликі (до 8 см в діаметрі) індивідуальні горщики з торфом. В субстрат можна додати ложку деревної золи.
  • вибір і підготовка грунту. Перець краще всього росте на легких грунтах, саме тому городники заздалегідь її готують. Приблизно за рік до посіву культури необхідно внести велику кількість органічних добрив – на м2 близько 5 кг. Крім того, безпосередньо перед висадкою потрібно провести знезараження ґрунту. Чаще всього для цього використовують мідний купорос (концентрація –15–20 г на відро води).

Висадку розсади необхідно робити тоді, коли грунт добре прогріється (кінець травня   перша половина червня). Проміжок між пагонами повинен бути не менше 40 см. Городники рекомендують дотримуватися умов вирощування солодкого перцю і не садити на одній ділянці з ним гіркі сорти. При перехресному запиленні часто змінюються смаки обох видів.

Про що слід пам'ятати

Якщо всі важливі підготовчі заходи виконані, можна ознайомитися з правилами вирощування культури. Вони нескладні і полягають у регулярному догляді:

  1. Підживлення. Мінеральні добрива вносять раз в 2 тижні.
  2. Обробка грунту. Необхідно провести мульчування і періодично рихлити грунт.
  3. Догляд за пагонами. Після появи перших плодів необхідно підв'язати рослина до кілочка.
  4. Полив. Вологу необхідно вносити методом дощування 1 раз на 7 днів або кілька разів на тиждень при сильних засухах.

Хочете отримати хороший урожай, подумайте не тільки про догляд за рослинами, але і про якість насіннєвого матеріалу. Компанія Lucky Seed серед виробників насіння чистих сортів і гібридів є визнаним лідером не лише на ринку в Україні, але і за кордоном. 

Назад до списку