У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Вирощування редьки

Редька – джерело вітамінів. Саме тому її часто зберігають для вживання взимку і навесні, коли спостерігається нестача корисних речовин. Вирощування редьки не вимагає особливих зусиль. Головне – правильно вибрати ґрунт та регулярно його зволожувати.

Так як правильно виростити білу і чорну редьку на ділянках, де раніше росли квітконосні рослини, практично неможливо, потрібно заздалегідь вибрати відповідну грядку.

Посів

Існують ранньостиглі сорти, які приносять плоди навесні та влітку, та зимові, що дозволяють насолоджуватися корисним коренеплодом в холодну пору року. Перші потрібно садити в кінці квітня, другі – в період з 20 червня до 10 липня. Вирощувати редьку правильно не так складно, як здається. Дуже важливо заздалегідь підготувати ґрунт. Він повинен бути в міру зволоженим та пористим.

Вирощування білої та чорної редьки не має відмінностей. Спочатку необхідно підготувати грядку, зробити в ній неглибокі борозни довжиною 30–35 см, потім посадити в кожну з них насіння (по 3 штуки) на відстані 15 см. Після цього слід засипати посадковий матеріал землею. Вирощування редьки вимагає регулярного контролю вологості ґрунту. В іншому випадку коренеплоди можуть тріскатися, ставати занадто грубими та гіркими.

Догляд

Особливих умов для вирощування редьки не потрібно. Але варто дотримуватися деяких правил:

  • через 5–7 днів після посадки рослини слід прорідити, залишивши тільки найсильніші. Згодом важливо повторювати процедуру, щоб коренеплоди могли рости не тільки вглиб, але і вшир;
  • так як вирощувати редьку рекомендується у вологій, пористій землі, її потрібно не тільки поливати, але і періодично прополювати, підгортати, розпушувати;
  • в якості добрива використовуються виключно мінеральні засоби. Органічні застосовувати не варто, оскільки вирощування редьки може закінчитися отриманням врожаю, непридатного до вживання.

Також важливо стежити за станом листя. При наявності шкідників рекомендується відразу обробити рослини спеціальними засобами.

Збір врожаю

Урожайність безпосередньо залежить від вибору насіння. Тому його необхідно купувати у перевірених продавців, що займаються селекцією саме в Україні. Хоча іноземні постачальники розхвалюють свій товар, в нашій країні практично весь їх посівний матеріал не приживається, оскільки кліматичні умови різняться. Тому краще замовити насіння в українських селекціонерів, які розуміються на цій справі, наприклад, в компанії Lucky Seed.

Правильно вибравши посівний матеріал, ранні сорти можна буде збирати вже влітку, коли розмір коренеплоду збільшитися до 3–4 см. Робити це слід поступово і вибірково. Зимові сорти рекомендується збирати в середині вересня, щоб встигнути до перших заморозків.

Назад до списку