У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Особливості вирощування огірків на балконній грядці

Тепличне вирощування овочів є сьогодні недешевим заняттям, відповідно, ціни на таку продукцію ранньою весною зовсім не радують. Кращим виходом із ситуації стане вирощування огірків на балконі. Це не тільки захоплююче хобі та корисне дозвілля. Вирощені огірки на балконі або лоджії дають можливість поповнити запас вітамінів при мінімальних витратах коштів.

Особливості процесу

Посадка огірків на балконі можлива за умови заскленого простору. Ця культура не любить протягів. Тому якщо балкон не буде надійно захищеним від вітру, швидше за все отримати багатий врожай не вдасться.

Друга важлива умова ─ хороше освітлення. У будь-якому випадку денного світла буде недостатньо. Домогтися гарного плодоносіння можна тільки за умови наявності якісного додаткового освітлення.

Перш ніж приступити до процесу, слід з'ясувати, які огірки можна вирощувати на балконі. Краще віддати перевагу сортам, які мають компактні плоди, відрізняються хорошою тіньовитривалістю. Ідеально підходять для вирощування такі огірки на балконі, як гібриди. Вони добре ростуть і плодоносять в умовах мікроклімату, створюваного в невеликому просторі. Вагомий плюс таких сортів ─ вони не вимагають запилення.

Отже, як виростити огірки на балконі високої якості? Важливо дотримуватися наступних нескладних рекомендацій:

  • для вирощування огірків слід використовувати невеликі за розміром контейнери із пластику, які часто застосовуються для посадки домашніх квітів. Вони вже мають спеціальні дренажні отвори і підставку для води;
  • для вирощування огірків необхідно застосовувати родючий ґрунт з кислотністю 6,3–6,8. Якщо земля купується в магазині, слід віддати перевагу універсальному варіанту, який, як правило, підходить для всіх овочевих культур. У його складі міститься в невеликій кількості торф з додаванням вермикуліту (перліту);
  • для посадки однієї рослини необхідно взяти близько п'яти кілограмів землі, яку попередньо слід обробити окропом (пропарити) або пролити фунгіцидним засобом.

Як правильно висадити огірки на балконі, щоб виростити хороший урожай? Насіння висівають безпосередньо в контейнери (ямки робляться глибиною 2 см). Між рослинами повинна бути витримана відстань 40 см. Посіви необхідно перемістити на добре освітлене місце (наприклад, на підвіконня). Огірки ─ це рослина, яка віддає перевагу теплому клімату. Температура в кімнаті не повинна бути нижче 22–24 градусів за Цельсієм. Тільки коли пройде загроза заморозків, контейнери слід перенести на балкон.

Як отримати щедрий врожай

Щоб вирощування огірків на балконі увінчалося хорошим плодоношенням, слід організувати належний догляд за ними. Перш за все, культура любить вологу, тому слід рівномірно і вчасно зволожувати ґрунт. Перші паростки з'являються приблизно на 5-й або 6-й день після висадки насіння. Як тільки з'являться сходи, плівка з контейнерів знімається.

Догляд за огірками на балконі, крім щоденного поливу, включає цілий комплекс заходів:

  • підтримку рослин. Для цього потрібно на висоті близько 1,8–2,5 м в стіні зробити невеликі дірочки та продіти в них гачки. Далі необхідно взяти шнур довжиною 1,5 м і закріпити його один кінець за тримач. Мотузка необхідна для того, щоб підв'язувати ліани, коли огірки будуть активно рости;
  • захист від палючих променів сонця;
  • підживлення огірків мікродобривом (проводиться один раз в тиждень);
  • щоденне провітрювання балкона;
  • обприскування зеленої маси з пульверизатора.

Як правило, всі гібридні сорти є скоростиглими ─ від сходів до появи перших огірочків проходить 45–50 днів. Ліани плодоносять близько 90 діб.

Компанія Lucky Seed реалізує в Україні гібридні сорти огірків для вирощування на балконі. Вони мають високу врожайність і відрізняються чудовими смаковими властивостями. Якість насіння підтверджено відповідним сертифікатом, його давно вже оцінили багато городники нашої країни.

Назад до списку