У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Вирощування кропу

Він може рости на ділянці навіть самосівом, проте, частіше за все, місце для нього заздалегідь заготовлюється городником. Як виростити кріп у відкритому ґрунті підкажуть фахівці компанії Luckyseed.

Корисні поради по вирощуванню:

  • необхідно виділити для посіву зелені легкий і нейтральний грунт;
  • місце для рослини повинно бути сонячне або ж трохи затінене;
  • для нормального росту кропу потрібно досить глибокий орний шар;
  • запашну травичку потрібно поливати помірно і не допускати застою води;
  • слід забезпечити періодичну підгодівлю для рослини.

Дотримання цих простих правил допоможе виростити здорові, наповнені вітамінами рослини.

Підготовка земельної ділянки

Вирощування кропу у відкритому ґрунті є можливим в зимовий або ж ранній весняний період. Глибоко перекопайте ґрунт на добре освітленій ділянці, на кожен квадратний метр внесіть 1 відро компосту або перегною, кілька столових ложок суперфосфату, а також одну ложку калію (сірчанокислого).

Не допускається вирощування зелені даного виду на ґрунті, де було проведено вапнування, або ж у болотистій місцевості, посипання грядки золою з метою знищення шкідників.

Підготовка, висаджування насіння

Для того щоб виростити кріп у відкритому ґрунті потрібно попередньо подбати про підготовку паростків. У ранній період немає необхідності обробляти паростки і прискорювати сходи. А ось якщо посів кропу ведеться вже навесні, то можна проростити насіння протягом 4 днів, використавши додаткові стимулятори росту.

Висаджувати насіння потрібно у сонячному місці, у лунки глибиною в 2 см. Заздалегідь їх можна полити розчином перманганату калію (марганцівки). Слід залишати інтервал між лунками в 5 см, а між рядами у 20 см. Допускається вирощування кропу і між іншими рослинами або овочами, слід тільки залишати йому досить місця для проростання.

Як доглядати за кропом?

Зелень даного виду є зовсім не вибагливої, адже успішне вирощування кропу на відкритому ґрунті і догляд за ним передбачає всього лише своєчасну прополку і полив.

Назад до списку