У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Вирощування гарбуза

Підготовка ділянки

З метою забезпечення гарного врожаю гарбуз слід садити в родючий пухкий ґрунт, що знаходиться на височині і на добре освітленій ділянці. Цей овоч ніколи не поспіє в болотистій місцевості і низинах. Ґрунту повинен містити органічні добрива і бути нейтральним.

Посадка гарбуза з південного боку, вздовж паркану або ж стін, посприяє створенню умов, схожих з тепличними, захистить від поривчастого вітру та забезпечить якомога більше зігріваючих променів сонця.

Підготовку ґрунту для засіву потрібно починати ще з осені. Для цього слід перекопати його, внести перегній.

Підготовка і посів насіння

Виростити гарбуз у відкритому ґрунті можна за допомогою насіння. Для цього потрібно замочити їх у розчині гумат натрію, що стимулює зростання, і залишити на 24 години. Після чого необхідно їх укрити мокрою ганчіркою та інколи підтримувати її вологість. Щоб підвищити свої шанси на збір хорошого врожаю, можна замочити і залишити для проростання відразу кілька різних видів насіння. При проведенні такої процедури необхідно підтримувати в приміщенні температуру в межах + 22–23 ОС.

Корисні поради:

  1. До висаджування насіння потрібно приступати лише тоді, коли ґрунт буде прогрітий до 11–12 ОС.
  2. Необхідно зробити лунки з інтервалом 50 см, в кожну з яких додати перегній, 1–2 склянки золи і мінеральне добриво «Нітрофоска» (20–25 г).
  3. Далі необхідно переміщати все це і полити його розчином перманганату калію.

Висаджувати гарбуз слід по 2 або 3 пророщених насінини в кожну лунку, глибина яких повинна бути до 5 см.

Як доглядати за рослиною

Для того щоб отримати гарний врожай навіть у холодне літо, слід здійснювати правильний догляд за гарбузом у відкритому ґрунті. Потрібно подбати про те, щоб у рослини залишилися лише найсильніші три пагони, а від інших позбутися. На головному стеблі необхідно зберегти 3–5 зав'язей, діаметром 15 см.

Після того як гарбуз досягне нормальної величини, листя, що його прикривають, потрібно обламати для забезпечення доступу плоду до сонця. Щоб не допустити загнивання, потрібно підкласти під них дошки.

У разі виникнення додаткових питань, звертайтеся до фахівців нашої компанії, ми маємо багаторічний досвід в сфері вирощування гарбуза, що дозволяє надавати розгорнуті консультації.

Назад до списку