У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Технологія вирощування розсади томатів і перцю

Обидві культури є теплолюбними, термін вегетації рослин у них практично однаковий, тому овочівники висівають насіння одночасно. Томати і перець відмінно доповнюють один одного в салатах, годяться для приготування солінь і консервації.

Ці овочі збагачують раціон людини, радуючи не тільки прекрасним смаком, але і заповнюючи в організмі запаси вітамінів і мінералів.

Щоб нагодувати сім'ю в літній період, вам не доведеться надриватися над грядками: всього 10-20 кущиків забезпечать вас свіжими овочами протягом всього сезону. Правильно вибраний сорт і дотримання агротехнічних прийомів послужать підмогою для отримання високих врожаїв. Але досить тривалий період вегетації і бажання городників отримати продукцію якомога раніше - вагома підстава для того, щоб вже зараз зайнятися вигонки розсади.

Культура перцю: морфологічні особливості

Рослина вирощують як однорічна, і успіх буде залежати від того, наскільки сприятливі умови були створені. Батьківщиною перцю вважаються тропіки, тому волога, тепло, родючість грунту - важливі аспекти для отримання багатого врожаю.

Кожен городник повинен знати, що при зниженні температури, вегетація припиняється, закладені бутони можуть просто обсипатися. Недолік вологи призводить до того, що плоди формуються дрібними, змінюється їх форма. Але і надлишковий полив теж згубний для кореневої системи перцю. Вона починає гнити, в результаті рослина в'яне.

Запилення відбувається перенесенням пилку з маточки на тичинки в межах однієї квітки, а злиття у формі перехресного виходить за допомогою комах. Тому гіркі сорти перцю можна садити в безпосередній близькості від солодких.

Як отримати життєздатну розсаду перцю

Терміни висіву насіння варіюються в залежності від можливостей городника. Якщо ви можете виростити посадковий матеріал в квартирі, то почати займатися цим потрібно в березні. Таким чином, 60-денна розсада буде готова до висадки в грунт в травні. Для всіх регіонів України ці терміни є оптимальними, якщо ви хочете отримати ранній урожай. У теплицях вигонка розсади починається дещо пізніше, але якщо є можливість забезпечити обігрів, то терміни не мають особливого значення.

Щоб сходи з'явилися швидше, насіння замочують, а потім переносять в грунт ті, що вже проклюнулися. Якщо такої можливості немає, то посадковий матеріал закладають в ящики з підготовленою грунтом, а потім - в фазі перших трьох-чотирьох справжніх листків - її пікірують в горщики. Робити це потрібно акуратно, щоб не пошкодити кореневу систему. Чуйні рослини на внесення добрив, типу «Гумат», мінеральні добавки також необхідні.

Нюанси вирощування томатів

Щоб отримати високий урожай, потрібно вберегти рослини від фітофторозу. Для цього перед посівом насіння знезаражують, витримуючи їх 20 хвилин в слабкому розчині марганцівки. А щоб вони пройшли загартування, після розкладки на грунті засипте їх снігом. Потім, коли він розтане, посадковий матеріал виявиться на достатній глибині в грунті. Цей захід можна виключити, але перед висадкою на грядку обов'язково проведіть загартування. Рослини візьмуться і будуть розвиватися навіть в умовах зниження температури навколишнього середовища.

Не можна допускати, щоб стебла досягали великої висоти, це сама прикра помилка городників. Уникнути її можна, якщо правильно підібрати суміш, проводити підживлення і забезпечити достатню освітленість. Здорова і міцна розсада - запорука високого врожаю помідорів, а отримати її можна тільки за умови достатнього фосфорно-калійного живлення. Мульчувати поверхневий шар найкраще кокосовим субстратом. До моменту посадки довжина стебла досягає 20-25 см, на ньому формується 8-9 листків. Допускається наявність однієї або двох квіткових кистей.

Назад до списку