У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Властивості базиліка

Базилік – це пряна, лікарська трава, яку можна вирощувати в горщику на підвіконні, присадибній ділянці і полях. Він буває зелений, фіолетовий і багато інших різновидів. Ця рослина має специфічний, свіжий аромат. В його смаку відзначаються гірчичні нотки і перцева гострота. Цілющі властивості базиліка різноманітні і широкі. Вони залежать від сорту, але всі види об'єднує великий вміст ефірних масел, досить складних за складом. Основні компоненти: камфора, рутин, вітаміни А і С, цукру, органічні кислоти та ін.

У чому секрет популярності пряної трави

Саме корисна функція, якою володіє базилік – дезінфекція. Регулярне вживання свіжих листя цієї рослини сприяє очищенню організму від грибків і інших шкідливих мікроорганізмів. Благо, що різноманітність страв, для яких можна використовувати базилік – велике. Він добре підходить для супів і соусів, гарячого і салатів, напоїв і т. д. До будь страв пряну траву найкраще додавати в останню чергу. Так базилік збереже всі свої цінні якості.

Італійці давно помітили корисні властивості зеленого та фіолетового базиліка, тому активно використовували його в кулінарії. Вони вирощують її в горщиках, причому не тільки для приготування їжі, але і для приготування цілющого напою. Настоянка на воді зміцнює імунітет і покращує загальний стан організму.

Лікарська користь пряної рослини

Цікаво, що з допомогою базиліка можна впоратися з багатьма недугами:

  • респіраторні захворювання: кашель, астма, туберкульоз та інші легеневі хвороби;
  • високою температурою і запальними процесами, викликаними вірусами, грибками, найпростішими;
  • серцево-судинними патологіями. Будучи сильним антиоксидантом, базилік виводить токсини і вільні радикали. Знижуючи рівень холестерину, він покращує роботу кровоносної системи;
  • головними болями і мігренню;
  • сечокам'яною хворобою. Трава виводить зайву сечову кислоту – основну причину утворення включень в нирках. Настій базиліка на воді м'яко й безпечно позбавляє від піску і руйнує камені в органі;
  • ураженими ділянками шкіри. Кашку з потовчених листків слід прикладати до ран і тріщин.

Окремої уваги потребують регенеруючі властивості базиліка. Відвар трави ефективно загоює незначні ранки, тріщини і виразки в ротовій порожнині. Як полоскання його використовують при ЛОР-інфекції та захворювання ясен. Однак не можна довго жувати листя рослини, оскільки можуть проявитися шкідливі властивості базиліка. Тривалий вплив викликає зворотний ефект.

Корисні властивості базиліка вельми різноманітні. Саме тому його городники вирощують на своїх ділянках, а також в горщиках на балконах. Компанія Lucky Seed пропонує якісний посівний матеріал для приватного і промислового використання. Роздрібні і оптові поставки здійснюються по всій Україні.

Назад до списку