У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Посадка цибулі на зиму

Щоб виростити хороший урожай цибулі, городники вдаються до різних методів. Одні марно витрачають роки на підбір правильної методики вирощування. А інші з першого разу отримують хороший результат, тому що знають, як правильно посадити цибулю під зиму. Пропонуємо ознайомитися з основними правилами цього благодатного процесу і з року в рік пишатися перед іншими городниками великою кількістю вирощених овочів.

Переваги посадки під сніг

Перш ніж дізнатися, як посадити цибулю на зиму, пропонуємо зупинитися на основних перевагах, з-за яких багато городників віддають перевагу цьому способу:

  1. Значна економія на посадковому матеріалі. Насіння закуповують восени, коли їх вартість найбільш вигідна.
  2. Мінімальний витрата посівного матеріалу.
  3. Ранній перший урожай.
  4. Мінімальна кількість квітконосів.
  5. Можливість після збору врожаю цибулі повторно використовувати грядки для вирощування зелені або пряних трав.
  6. Більш висока економічна цінність урожаю. Перші овочі завжди вигідніші.
  7. Економне витрачання часу. Восени багатьом городникам простіше правильно посадити озиму цибулю.

Щоб виростити хороший урожай, необхідно правильно здійснити вибір сортів. Для вирощування овочів під шаром снігу підійдуть будь-які районовані різновиди. Винятком є лише теплолюбиві, південні сорти.

Коли і як садити?

Підготовка посівного матеріалу – це одне з найбільш спірних питань. Деякі аграрії вважають за краще замочувати сіянку в слабкому розчині марганцевого калію. Вони занурюють у землю насіння, яке швидко дає сходи. Інші не тільки не займаються вирощуванням розсади, але і садять виключно сухий сівок. Це більш надійний варіант, оскільки пізньої осені найчастіше спостерігається мінлива погода.

Підготовка до посіву включає і вибір часу для посадки. Найкращий період – середина або кінець листопада. Чіткого визначення немає. Потрібно орієнтуватися по середньодобовій температурі. Вона не повинна опускатися нижче +5 °С. Городникам слід розуміти, що у насіння повинні розвинутися коріння, але не з'явитися сходи. Якщо ж одного з ознак не станеться, культура загине.

Хто найкращий попередник

Щоб вдало посадити цибулю під зиму і не допустити поширених помилок багатьох городників, слід звернути увагу на попередників. Найбільш придатними є:

  • зернові (за винятком вівса) і бобові (кукурудза, горох, квасоля);
  • різні сорти буряка і моркви;
  • пряні трави і зелень (гірчиця, ріпак, фацелія, салат);
  • томати і огірки;
  • всі різновиди сімейства капустяних.

Щоб уникнути зараження нематодами, краще зробити посадку цибулі в зиму після картоплі або петрушки, селери або конюшини. Якщо в середині липня вже зібрано врожаї таких культур, як рапс або біла квасоля, горох або редис, городники радять відразу вносити севок. Головне пам'ятати, що на одній ділянці не рекомендується вирощувати цибулю більше двох років. Перерва між посадками повинен бути не менше, ніж чотири роки.

Нескладні правила догляду дозволяють отримати хороший урожай. Однак ключовим фактором, що впливає на обсяг зібраних овочів, є якість посівного матеріалу. Компанія Lucky Seed – це самий надійний постачальник насіння в Україні.

Назад до списку