У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Помідори. Догляд та вирощування в теплиці

Приймаючи рішення вирощувати помідори в теплиці, кожен дачник сподівається на хороший результат. Клімат парників дає можливість урожаю дозрівати набагато раніше, це сприяє збільшенню періоду плодоношення. Щоб в кінці сезону отримати виправданий результат, необхідна якісна підготовка ґрунту і посадкового матеріалу. А також важливо дотримуватися особливостей вирощування помідорів в теплиці.

Догляд за рослинами, які ростуть у відкритому ґрунті та в парнику, має свої відмінності. Температура в теплиці сприяє розвитку як розсади, так і різних бактерій. До того ж парник повинен бути відповідних розмірів і обов'язково мати віконні отвори.

Особливості вирощування

У цьому процесі найвідповідальнішим етапом вважається вибір сортів, посадка насіння для отримання розсади і безпосередньо висаджування самих рослин. Необхідно не тільки помістити посадковий матеріал в ґрунт, а й здійснювати правильний догляд за ним. Найбільш відповідні сорти насіння кожен визначає для своєї ділянки самостійно в залежності від особливостей погодних умов. Близько двох тижнів паросток буде формуватися досить повільно, в цей час неможна допускати, щоб розсада надмірно витягнулася. Аби цьому запобігти, варто дотримуватися наступних рекомендацій:

  • в перший тиждень після висаджування розсади томатів у теплиці температура повинна досягати +18 ⁰С;
  • за весь час не можна поливати розсаду більше трьох разів. Воду потрібно вливати суворо під корінь. Перший полив рекомендується здійснити після появи паростків. Другий – через півтора тижні, і третій – безпосередньо перед самим висаджуванням. Воду потрібно використовувати тільки відстояну;
  • рослини необхідно регулярно пересувати іншою стороною по відношенню до сонця;
  • удобрювати томати в цей період немає необхідності.

Далі розсаду необхідно загартувати. Для цього потрібно поступово відкривати віконця в теплиці на короткий період часу. Якщо температура на вулиці вже більше +12 ⁰С, можна винести розсаду на свіже повітря. У період загартовування важливо стежити, щоб сіянці не в'янули, для цього необхідно періодично їх поливати.

Процес пікіровки саджанців

Це дуже важлива процедура, яка дозволяє прискорити розвиток рослин. Під визначенням мають на увазі розсаджування розсади в окремі ємності для забезпечення найкращого розвитку кожного куща. Пікіровку потрібно виконати в момент появи перших листочків, що відбувається через тиждень після посіву. Важливо не турбувати маленькі саджанці, і не допускати їх переростання. Поливати рослину рекомендується наступного дня.

Пікіровку томатів можна не проводити, якщо одразу висадити насіння в окремі ємності.

Організація посадки

Технологія вирощування помідорів в теплиці досить проста, якщо дотримуватися всіх рекомендацій. Спочатку перед висадкою потрібно зробити підготовку парника і ґрунту.

Щоб томати в теплиці добре росли, необхідно утеплити споруду, оскільки нічна температура ще не досить висока. Для цього достатньо обтягнути парник подвійним шаром плівки. З усіх боків потрібно встановити маленькі віконця, щоб забезпечити достатню вентиляцію.

Підготовка ґрунту перед висадкою передбачає обробку розчином мідного купоросу.

Більшість садівників часто цікавить відповідь на таке запитання: як вирощувати помідори в теплиці правильно? Для цього необхідно:

  • прогріти ґрунт в теплиці. Якщо висадити рослини в холодну землю, то коріння може загниватися. Перед посадкою рекомендовано заповнити лунки теплою водою;
  • не слід висаджувати помідори занадто глибоко. Якщо нехтувати цією порадою, на стеблі починають утворюватися додаткові корінці, і швидкість розвитку куща зменшується;
  • немає необхідності перенасичувати ґрунт азотом. Це не гарантує великого врожаю;
  • правила догляду за помідорами передбачають також видалення жовтих листочків на кожному кущі. Можна зривати і ті, які розташовуються на рівні землі.

Помідори в теплиці висаджуються, коли на вулиці похмура погода або ж у вечірній час.

Вигідна пропозиція

Запорука гарного врожаю – вибір якісного посадкового матеріалу. Компанія Lucky Seed реалізує насіння різних сортів і гібридів власної селекції. Виробник здійснює науково-дослідницьку діяльність в цьому напрямку і вирощує посадковий матеріал відмінної якості, з кращими врожайними показниками.

Компанія пропонує насіння, пристосоване до певної кліматичної зони України. Це сприяє швидкій акліматизації посадкового матеріалу і є запорукою високої врожайності.

Назад до списку