У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Полив перцю у відкритому грунті

Своєчасний полив перцю у відкритому ґрунті — важлива умова отримання хорошого врожаю. Дана культура вельми вимоглива до кількості вологи — не терпить пересихання і дуже критична до надлишку води. Як правильно підібрати водний режим? Розглянемо це питання докладніше.

Правила поливу

Поливний режим багато в чому залежить від періоду вегетації і температури навколишнього середовища. Точного алгоритму того, як поливати перець у відкритому ґрунті не існує, але є ряд загальних рекомендацій

  • бажано подавати воду лише під корінь;
  • краще поливати у вечірні та ранкові години;
  • під час плодоношення норму води потрібно збільшувати.

Для дорослих перців оптимальний кількість вологи — до 12 л на метр квадратний або 1–2 літри на рослину за один полив. Як часто слід зволожувати землю? Це залежить від наявності опадів і температури навколишнього середовища. До цвітіння достатньо поливати рослини 1–2 рази на тиждень. Оптимальна температура води 23–26°С. Слід розуміти, що рослини обов'язково вимагають неглибокого розпушування землі для збереження вологи і доступу повітря до коріння.

Як часто поливати перець у відкритому ґрунті для отримання хорошого врожаю? Графік поливу залежить від наявності опадів і температури навколишнього середовища. Недостатня кількість вологи призводить до в'янення листя і опадання цвіту, що знижує врожай, а надлишок води може привести до загнивання кореневої системи і загибелі рослини.

Технологічні нюанси

Особливо важливі якість і режим поливу на ранніх стадіях розвитку. У цей період рослина не вимагає багато вологи, тому поливати відстояною або дощовою водою цілком достатньо. До вкорінення розсади слід здійснювати «тонкий» полив — невеликими порціями в міру висихання ґрунту. Для дорослих рослин до цвітіння при температурі не вище 25°С досить поливу 1 раз на тиждень, а після появи плодів не менше 2–3 разів.

Полив перцю у відкритому ґрунті бажано здійснювати під корінь при мінімальній сонячної активності, щоб уникнути сонячних опіків листя. З огляду на особливості кореневої системи даної культури, слід пам'ятати про неприпустимість перезволоження землі.

Компанія Lucky Seed пропонує значний асортимент сортів солодкого перцю для вирощування в Україні. Кожен гібрид перевірений часом і гарантовано дає гарній врожай.

Назад до списку