У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Підживлення огірків

Напевно, важко знайти городника, який би ніколи не вирощував огірки. Ці зелені плоди мають приємний смак і в свіжому, і в солоному вигляді. Якщо знати, чим підживити огірки і коли це зробити, можна отримувати хороші врожаї. Тим більше що вирощувати їх можна як на відкритому ґрунті, так і в теплиці.

Важливі фактори

Може здатися, що цей овоч невибагливий. Але це не так. Дуже важливі для його вирощування:

  • температурний режим;
  • достатній полив;
  • сонячне світло;
  • склад ґрунту.

Слід знати, що підгодівля для огірків необхідна з моменту підготовки ґрунту. Використання гною, золи, перегною, знезараження землі та ряд інших заходів допоможуть отримати хороший урожай. При належному догляді в деяких випадках його можна збирати до середини жовтня. Головне – знати, коли і як підгодувати огірки.

Особливості догляду

Правильне вирощування починається з внесення підгодівлі розсади огірків. Після пересаджування тепличну рослину потрібно підгодовувати не менше чотирьох разів.

Огірок, вирощений в природних умовах, вимагає ще більшої уваги, тому що схильний до впливів зовнішнього середовища. Щоб боротися з деякими захворюваннями, потрібне позакореневе підживлення огірків. Також воно ефективне в холодну погоду, коли сповільнюється засвоюваність через кореневу систему. У будь-якому випадку підживлення не може повністю замінити кореневий спосіб догляду. До того ж проводити його потрібно дуже акуратно, тому що концентрованим розчином можна спалити листя.

Перш ніж підгодувати огірки, потрібно переконатися, що вони мають потребу в цьому. Сигналом може послужити зміна зовнішнього вигляду, наявність великої кількості плодів, які збіднюють ґрунт, відсутність прикорму більше двох тижнів. Землю необов'язково «забивати» хімічними субстратами. Досить регулярного використання золи або розчину відходів тваринного походження.

Хороше насіння – запорука успіху

Іноді навіть належний догляд і чудова погода не можуть гарантувати високого врожаю. Досвідчені городники знають, який сорт найбільш плодоносить на їх ділянці. Адже кардинально змінити склад ґрунту мінеральними добривами неможливо. Найкращий в Україні виробник насіння – компанія Lucky Seed. Досвідчені селекціонери подбали про те, щоб розробити сорти, що відповідають різним видам ґрунту.

Назад до списку