У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми не можемо працювати в повному обсязі. Наше насіння можна знайти в магазинах: Супермаркет насіння, Агролайф, Імперія Насіння.

Огірки. Догляд та вирощування у відкритому ґрунті

Щоб виростити огірки у відкритому ґрунті, необхідно чітко дотримуватися правил догляду за культурою. Цей овоч дуже любить світло і тепло. Крім того, огірок потребує рясного поливу. В принципі, його можна садити в будь-яку землю. Але технологія вирощування огірків у відкритому ґрунті показує, що оптимальним вибором буде родюча земля суглинистого типу з нейтральною кислотністю. Для посадки потрібно вибрати місце, вільне від ґрунтових вод.

Особливості посіву та посадки

Вирощування огірків у відкритому ґрунті передбачає висаджування насіння або розсади. В останньому випадку земля повинна вже добре прогрітися, інакше паростки можуть просто замерзнути. У південних районах України посадку рекомендується проводити на початку травня, а в інших регіонах – в червні. У будь-якому випадку спочатку важливо помістити молоді рослини під плівку, щоб уберегти їх від заморозків.

Вирощування розсади передбачає облаштування лунок кожні сорок сантиметрів. Відстань між окремими рядами має бути не менше п'ятдесяти сантиметрів. Рослину пересаджують разом із земляною грудкою. А якщо розсада міститься в торф'яному горщику, то її прямо з ним можна поміщати в лунку. Безпосередньо після посадки молоді рослини потрібно полити. Також бажано обробити ґрунт легким розчином марганцівки. Після поливу місце посадки потрібно посипати сухою землею, щоб уникнути утворення кірки.

Вирощування культури насінням є більш тривалим процесом. У цьому випадку на перший план виступає вибір сортів. Найважливішим критерієм вважається стійкість насіння до хвороб. Причому необхідно враховувати, що в кожному регіоні поширені різні захворювання огірків. Також важливе значення має призначення культури.

Розрізняють такі види огірків:

  • універсальні;
  • салатні;
  • для засолювання.

Попередня підготовка насіння включає в себе їх замочування та загартовування. В принципі, ці процедури можна опустити, але саме вони розвивають у рослин імунітет до різних захворювань. Насіння висаджується при прогріванні повітря до п'ятнадцяти градусів, а землі – до дванадцяти. Огірки у відкритому ґрунті садять гніздами або рядами. Насіння потрібно поміщати на глибину в 3–4 см, причому в кожну лунку поміщається від двох до п'яти штук. Надалі сходи потрібно прорідити.

Як правильно доглядати за огірками

Вирощування огірків у відкритому ґрунті і догляд за ними передбачає дотримання кількох нескладних правил:

  • не можна допускати появи на землі кірки;
  • безпосередньо після поливу ґрунт потрібно ретельно розпушувати;
  • підготовка землі до посадки передбачає її очищення від бур'янів і обробку слабким розчином марганцівки;
  • удобрювати огірки потрібно не рідше одного разу на тиждень;
  • молоді рослини необхідно підв'язувати за допомогою мотузок або шпалер;
  • до вибору насіння важливо підійти дуже відповідально, купуючи його в надійного виробника з хорошою репутацією.

Компанія Lucky Seed вже не перший рік працює в Україні і завоювала на ринку репутацію надійного постачальника високоякісного насіння. У нас можна замовити посадковий матеріал різних рослин. Вся продукція пропонується за доступною ціною, а для постійних клієнтів передбачена гнучка система знижок.

Назад до списку